NoteBLOG – Obchvat Krupé bude

Obchvat Krupé bude (06.07.2005)

V záplavě neutrálních a vesměs špatných zpráv se objevila jedna velice zajímavá a pro Chotěboř možná jedna z klíčových zpráv "pětiletky". Krajští radní rozhodli o vybudování obchvatu Dolní Krupé za 200 mil. Kč. Nejde zřejmě o "altruistickou" akci směrem k Chotěboři, ale zřejmě řešení obtížně řešitelného problému s rozpadající se silnicí na hrázi rybníka v Dolní Krupé. Ale to není až tak důležité. Letos se má vše vyprojektovat, aby "v příštích letech" mohla proběhnout realizace. Jde o obrovskou investiční akci, takovou, kteru nám kraj Vysočina sliboval pokud zůstaneme a neodejdeme "k Pardubicím". Akci, kterou občanům Chotěboře sliboval i náš místostarosta při nástupu do funkce. Doufám, že se podaří toto startovní a klíčové rozhodnutí v dohledném čase dotáhnout až do vítězného konce. Můj soukromý odhad je 4-5 let.

Včerejší obrázky jsou - pro změnu - opět květinky, ale tentokrát focené za tmy. Důvodem je i jedna z nich - nocenka, která - jak napovídá její jméno - kvete pouze v noci. Ale i ostatní květinky, které se na noc nezavírají, vypadají zase trochu jinak v noci.

Dnešní obrázky jsou z našeho dnešního "tematického" výletu na státní zámek Hrádek u Nechanic. Absolvovali jsme zajímavou devadesátiminutovou prohlídku obou pater v obligátních pantoflích č. 65 s filcovou podrážkou. Já jsem bohužel vyfasoval "žraloka", takže jsem měl několik problematických momentů. Překrásné interiéry bohužel fotit nešlo, tak nabízím pouze moje pohledy zvenčí na z větší části opravenou tuto zajímavou historickou stavbu:

Komentáře

1. komentář napsal(a) Eda dne 08.07.2005 v 07:51

Nocenka je krasna, ale u ruze, poupata a surfinie je to presvicene a ztraceji se barvy...

2. komentář napsal(a) Jiri Cisar dne 08.07.2005 v 08:19

No jo, je to jen kompakt a ruce fotografa amatéra. Možná by s tím něco šlo udělat, makro snímky v noci jsem dělal poprvé. Skusím ještě začarovat s citlivostí a expozicí.

3. komentář napsal(a) Eda dne 08.07.2005 v 15:09

Urcite to spise bylo bleskem, jinak fotis uzasne...

Přidat komentář

Povinné položky jsou jméno, komentář a antispam; e-mail nebude zveřejněn. Slouží pouze k případnému kontaktu s komentujícím. Komentáře vulgární nebo nesouvisející s příspěvkem mohou být a také budou vymazány. Nepoužívejte HTML značky, budou odfiltrovány.

Ochrana proti komentářovému spamu

Do políčka napište tři nuly (čislicemi) a poté můžete