NoteBLOG – Svátek zamilovaných - blíží se jaro!

Svátek zamilovaných - blíží se jaro! (14.02.2006)

14. únor - svátek zamilovaných, sv. Valentýn. Kdo to ale byl svatý Valentýn a proč je vůbec tento den spojován s láskou? Jako vše i toto lze nalézt na nekonečném internetu například na serveru stripky.cz. Pro mne je ale důležité, že na nebi vysvitlo po delší době zářivé a hřejivé sluníčko a konečně jsem mohl odložit venku toho obtížného kulicha. Slunce už začíná ukazovat svoji sílu a pomalinku zahajuje tu obrovskou práci - rozpustit tu neuvěřitelnou spoustu sněhu. Poselství dnešního dne je pro mne tedy jen letmým připomenutím známé pravdy, a to skutečnost, že láska je v životě spolu se zdravím to nejdůležitější a to jediné, co má v životě opravdovou cenu. Připomíná samozřejmě i další přiblížení jara, období nových lásek a nových životů.

Jak je vidno z dnešního snímku, svátek sv. Valentýna ostatně bere asi vážně v úvahu i tento kočičí pár na plotě, který jsem vyfotil při cestě z oběda. Vyhřívali se na sluníčku a evidentně si užívali, že nemusí do práce jako já :-(

Komentáře

1. komentář napsal(a) Jilda dne 15.02.2006 v 16:04

Jírko, "zářivé a hřejivé sluníčko" je dceruška? O "kočičí pár na plotě" by měl zájem jeden nejmenovaný časopis, ozvou se ti mejlem... A při čtení slov "rozpustit tu neuvěřitelnou spoustu sněhu" tiše závidím. U nás teď o sníh nezavadíš, leda v cukrárně. J.

2. komentář napsal(a) Jirka C. dne 16.02.2006 v 07:31

"Sluníčko" není dceruška, ale tuto půvabnou fotku mi dceruška poslala v jednom ze "zábavných" e-mailů. Tedy - autor neznámý. A zrovna se tak nějak hodila do kontextu... Jinak - ten sníh nám tu už skutečně "leze na mozek", dnes v noci ho znovu připadlo asi 10 čísel a není ho už pomalu kam vyhazovat. Takže - nemáš co závidět, ono to na fotkách vypadá romanticky, ale v reálu to jednoho už docela... (však ty víš co).

Přidat komentář

Povinné položky jsou jméno, komentář a antispam; e-mail nebude zveřejněn. Slouží pouze k případnému kontaktu s komentujícím. Komentáře vulgární nebo nesouvisející s příspěvkem mohou být a také budou vymazány. Nepoužívejte HTML značky, budou odfiltrovány.

Ochrana proti komentářovému spamu

Do políčka napište tři nuly (čislicemi) a poté můžete