NoteBLOG – Fotky z dovolené

Fotky z dovolené (08.09.2006)

Dnes jsem se konečně dostal k výběru z mnoha fotek z naší letošní dovolené v Tunisu. Druhá polovina srpna a můj první let letadlem a zrovna až do Afriky. Let byl příjemný a cestovní kancelář Firo Tour i přepravní firma Travel Service profesionální. Hlavním dojmem bylo mimo exotického prostředí všudypřítomné vlhké vedro, zmírněné pouze hotelovou klimatizací. Místní obyvatelé jsou příjemní a pohostinní, akorát byly problémy v komunikaci a jsou to bordeláři. Odpad nejen že neseparují, ale ani neodhazují do nádob k tomu určených. Umí většinou pouze arabsky a francouzsky. V hotelu uměli naštěstí anglicky ale bohužel mnohem lépe než já. Dostavil se odpočinek, zranění na trhu i průjem s horečkou, a to i přes denní fernetové uklízení. Celkové hodnocení chvalitebné, příště to ale chce zase někam jinam, třeba do Tater.

Komentáře

1. komentář napsal(a) KamSsa1 . dne 19.11.2019 v 22:29

Zdravím, za pár týdnů odjíždím poprvé do Afriky a nechci nic podcenit. Zrovna proto řeším, jaké očkování si určitě nechat dát. Na https://jacestovatel.cz/media/ockovani-pred-cestou-do-afriky jsem se dočetla že očkování proti břišnímu tyfu a hepatitidě A/B je naprostý základ. Chtěla bych se proto zeptat, zda to bude stačit nebo se očkovat i na něco dalšího? Díky

2. komentář napsal(a) Jiří Císař dne 22.11.2019 v 07:33

Také zdravím, asi záleží, kam jedete. Jednak my jsme tam byli už před 13 lety a jednak - alespoň tehdy - do Tunisu žádné očkování doporučené nebylo. Faktem je, že je to jiný světadíl s jinou faunou (i tou s velikostí v zlomcích mikrometrů) a tak se s ní evropský imunitní systém občas nekamarádí.

Přidat komentář

Povinné položky jsou jméno, komentář a antispam; e-mail nebude zveřejněn. Slouží pouze k případnému kontaktu s komentujícím. Komentáře vulgární nebo nesouvisející s příspěvkem mohou být a také budou vymazány. Nepoužívejte HTML značky, budou odfiltrovány.

Ochrana proti komentářovému spamu

Do políčka napište tři nuly (čislicemi) a poté můžete