NoteBLOG – Včerejší akce oldies kapel v Effect Music Club HB - videa!

Včerejší akce oldies kapel v Effect Music Club HB - videa! (02.12.2007) Fotogalerie k článku

Včerejší akci v Havl. Brodě, kde jsem vystoupil v kapelách Atlantic a Music Q, jsem absolvoval v pouze částečně použitelném stavu. Silně nachlazen a nadopován Coldrexem jsem se potil jako s...ě a pil čaje, které byly - jako všechno pití pro účastníky muzikanty - "naštěstí" zadarmo potom, co jsem obdržel od barmana identifikační razítko na ruku. Bylo mi natolik nedobře, že jsem odjel okamžitě po druhém vystoupení, i když jsem byl velice zvědav na následující kapely, které hrály Beatles a Deep Purple... No, snad příště.

Samotné vystoupení, respektive můj dojem a zážitek z něj, neumocnil tentokrát ani zvuk, v rohu kde jsem stál, jsem toho mnoho neslyšel, stál jsem hned vedle bicích a v odposlechu jsem měl jen svůj nástroj. Inu, člověk nemůže chtít všechno. Zkusil jsem ale novou věc - pohyblivé obrázky. Na můj kompakt - sice "už" skoro 3 roky starý - lze totiž natáčet i slušné video 640x480/30 sn./s, nicméně tentokrát jsem použil rozlišení poloviční, jednak z důvodu místa na SD kartě (i když je 2GB) a jednak proto, že jsem měl v úmyslu umístit ho na Internet na YouTube. Problém nastal s umístěním foťáku - i když jsem si vzal malý stativ. Nakonec jsem ho krkolomně umístil na odposlechovou bednu, opřenou v úhlu 40 stupňů o stěnu vedle mne, protože kdybych ho dal na zem, byl by foťák příliš nízko.

Problém s konverzí a komprimací videa už není, naštěstí jsou nyní k dispozici výkonné konverzní programy. Použil jsem Any Video Converter, který umí při konverzi z MOV do AVI nastavit všechny možné parametry a zmenšit tak velikost výsledného souboru jak je třeba. Samotná kvalita záznamu je samozřejmě velmi problematická, a to jednak samotnou kvalitou nahrávacího zařízení a jednak jeho umístěním za kapelou. Zvukové nahrávací zařízení foťáku si totiž dynamicky průběžně nastavuje úroveň signálu, takže zvuk kolísá podle úderů bicích, které stály hned vedle. No, beru to jako první zkušenost s tímto druhem záznamu, příště to určitě bude lepší :-)

Atlantic – Child In Time
(Deep Purple)
Atlantic – July Morning
(Uriah Heep)
Music Q – Smoke On The Water
(Deep Purple)
Music Q – Doky, vlaky, hlad a boty
(V. Mišík)

Přidat komentář

Povinné položky jsou jméno, komentář a antispam; e-mail nebude zveřejněn. Slouží pouze k případnému kontaktu s komentujícím. Komentáře vulgární nebo nesouvisející s příspěvkem mohou být a také budou vymazány. Nepoužívejte HTML značky, budou odfiltrovány.

Ochrana proti komentářovému spamu

Do políčka napište tři nuly (čislicemi) a poté můžete