NoteBLOG – Letos se u nás strojil Mikuláš!

Letos se u nás strojil Mikuláš! (05.12.2009) Fotogalerie k článku

Letos si nás vybral sám Mikuláš pro svoje přípravy na dnešní slavnostní večer, kdy obchází rodiny s dětmi a hodným naděluje dárky a těm zlobivým uhlí. Pravda, doba se změnila, už nejezdí - alespoň v Chotěboři - na saních tažených soby, nebo alespoň valachy, ani nechodí pěšky, ale pořítil si moderní automobil s valachy pod kapotou. Taky jsem neviděl, že by měl někde připravenou putnu s uhlím, ale možná proto, že už navštěvuje jen samé hodné děti. A nebo - protože už uhlím tady topí málokdo - možná místo něj těm zlobivým dětem nadělí poukázku na volný odběr zemního plynu nebo elektřiny... Čerti byli dva, jeden mladý, a druhý starý Lucifer, už chudák bezrohý... Ale šla z něj hrůza i bez rohů, dělal celé partičce řidiče v tom mikulášsky vyzdobeném autě. Mikuláš i Lucifer se jmenovali stejně - Láďa - a všem to náramně slušelo! Rozvezli dětem plné auto dárečků a pak se vrátili zpět, aby se stali opět obyčejnými lidmi. Tak jsem si říkal, jak je to škoda, že je ten Mikuláš jen jednou do roka... Připravit, obléknout a vyzdobit takovou partu není vůbec jednoduché, konečně mrkněte na fotky.

Když zavzpomínám na své mládí, nemohu se upamatovat, že by k nám chodil Mikuláš osobně, možná jednou nebo dvakrát, ale asi mě rodiče nechtěli děsit (mohl bych mít deprézi..:-), tak jsme vždycky připravili punčochu za okno a on ji Mikuláš naplnil, aniž bych ho zahlédl. Většinou jsem dostal pomeranč, banán, když byly tak mandarinky, buráky a nějakou čokoládku a bombónky. Myslím, že tam občas i nějaké uhlí bylo, ale moc ne. To byl pro mne vždycky svátek, a to ještě za nedlouho byl Štědrý den, a to bylo další krásné těšení se na volno, sáňkování a na dárky pod stromečkem. Jsou vánoční zážitky a dárečky, na které vzpomínám dodnes, ale o tom až o Vánocích :-)

Komentáře

1. komentář napsal(a) 84 dne 18.12.2009 v 15:41

Velice pěkný, originální design! :-) http://osmdesatctyrka.blogspot.com

Přidat komentář

Povinné položky jsou jméno, komentář a antispam; e-mail nebude zveřejněn. Slouží pouze k případnému kontaktu s komentujícím. Komentáře vulgární nebo nesouvisející s příspěvkem mohou být a také budou vymazány. Nepoužívejte HTML značky, budou odfiltrovány.

Ochrana proti komentářovému spamu

Do políčka napište tři nuly (čislicemi) a poté můžete